Menqi Wen

Menqi Wen werd in 1991 in Nederland te Zeist geboren en begon in 1999 met zijn eerste pianolessen op de muziekschool in Waalwijk bij Lia van Kalmhout. Vervolgens kreeg hij vanaf 2000 privé-lessen van Henk Doremans en Peter Zimmerman, totdat hij in 2002 werd toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Daar vervolgde hij zijn pianolessen bij Marlies van Gent. Vanaf 2005 tot 2008 kreeg Menqi Wen privé-les van Toos Onderdenwijngaard.

In 2001 nam Menqi Wen deel aan zijn eerste pianoconcours: De Rotterdamse Pianodriedaagse. Daar drong hij door tot de halve finale. In hetzelfde jaar werd hij geïnterviewd door Omroep Brabant en door RTL 5 geïnterviewd voor het programma ‘’5 in het land’’

In 2002 behaalde hij een tweede prijs tijdens het Interprovinciaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Daarnaast won hij ook de tweede prijs tijdens het nationale concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.

In 2004 won hij een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours Zuid. Vervolgens drong hij door tot de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. In deze finale behaalde hij de tweede prijs. Ook werd hij in 2004 geïnterviewd door de Wereld Omroep en nam hij nogmaals deel aan het nationale concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en won daar de eerste prijs.

In 2009 ontving hij van de VOGW, de Young Person of The Year Award Shield
 
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.