Jan Vayne

Jan Vayne is in binnen- en buitenland bekend als een virtuoos en creatief pianist, voortbouwend op de stijl van de grote romantische pianisten. Ogenschijnlijk voortkomend uit het niets heeft hij het vermogen om spontaan de meest diverse soorten improvisaties te laten ontstaan.

- 9 juni 1966: Jan ziet het levenslicht in Zuidwolde in de provincie Drenthe.

- 1970: Op 4-jarige leeftijd begint hij met zijn eerste pianolessen

- 1976: Als tienjarige geeft hij reeds concerten en wint zijn eerste prijzen.

- 1984: Jan slaagt voor zijn eindexamen gymnasium en schrijft zich in voor het conservatorium

- 1990: Jan behaalt zijn solistendiploma en wordt beroepsmusicus

- 1991: Landelijke doorbraak na tv-optredens in bekende talkshows.
Lancering eerste CD, getiteld:”Colours of my Mind”. (Platina)

- 1992: Lancering tweede CD, getiteld: “Living Colors”. (Platina)

- 1993-1997: Talloze concerten, zowel solo als met andere musici, symphonie-orkesten, ensembles en koren. 7 Cd-releases bij EMI

- 1997: Internationale doorbraak, Concerten in Amerika, waaronder één in de Shakespeare Library in Washington, tijdens het inauguratiebal van President Clinton ter gelegenheid van diens tweede ambtstermijn.

- 1998: Release CD “Paintings of the Seasons”, geproduceerd door Vayne Music bv. Release CD “The Christmass Album” bij Platenmaatschappij E.M.I.

- 1999-2000 Opening Galerie Vayne Arts in Amsterdam. Release CD “Media Plaza” geproduceerd door Vayne Music bv., dit is het eerste Music-On-Demand project. Release CD Metamorphosis bij Dino Music, productie: Real Music.

- 2001- 2004 o.a concerttour met Louis van Dijk. Serie concerten met zijn eigen strijkkwartet door Nederland met het programma “Jan Vayne plays The Beatles” waarvoor door Henk Huizinga prachtige arrangementen zijn geschreven. Medewerking aan vele T.V. uitzendingen. Serie kerstconcerten met Holland Boys Choir.

- 2004-2005 Jan produceert op verzoek twee prachtige Cd’s. Improvisaties over Psalmen en liederen van Johannes de Heer. Jaarlijks maakt hij in december een toer langs grote kerken met een kerstprogramma samen met het Holland Boys Choir. Hij werkt mee aan het vervaardigen van een DVD van Petra Berger.

- 2005-2006 Samen met Petra verzorgt hij met groot succes een reeks Zondag Matinee concerten. Hij maakt een uitstapje naar de dance scene. Met Armin van Buuren produceert hij de single Serenity, die in veel landen een grote hit wordt. Dit nummer wordt later de openingshymne van het dance-event Sensation van ID&T in de Amstrdam Arena en Duitsland, waar hij met Armin een aantal live shows doet.

- 2007-2008 Voortbouwend op hun vorige ervaringen wordt een verder uitgebreide tournee met Petra Berger gedaan langs de theaters en concertzalen in Nederland.
Daarnaast heeft Jan in 2007 twee commercials gerealiseerd voor Heineken en Unilever, respectievelijk voor de producten Amstelbier en Unox. Deze spots worden in het seizoen 2007/2008 veelvuldig uitgezonden.

- 2009 Jan Vayne en Martin Mans geven een reeks zomerconcerten in diverse kerken en kathedralen. Zij spelen van hun nieuwe DVD uit de Franse kathedraal St. Eustache.

 
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.