DJ Tiesto

Tijs Verwest werd op 17 januari 1969 in Breda geboren. Vanaf zijn achtste wil hij maar een ding: zijn muziek delen met anderen. Als tiener ontdekt hij de wereld van housemuziek en is meteen verkocht. Als een producer van het Rotterdamse label Basic Beat Recordings hem in zijn vaste tent 'De Spock' in Breda ziet en hoort draaien, besluit hij hem te gaan helpen bij zijn carrière. Tijs brengt de cd 'Forbidden Paradise' uit en breekt door in Engeland en in de Scandinavische landen.

Samen met Arny Bink richt hij eind 1997 Black Hole Recordings op, een privé-label voor zijn producties en remixen. Al snel verschijnen de eerste platen van zijn Space Age en Magik-series en ook de eerste mix-compilaties van Ferry Corsten, Johan Gielen en Armin van Buuren worden door Black Hole uitgebracht. 'In Trance We Trust' wordt daarna ook een succesvolle verzameling mix-compilaties. Later wordt het sublabel 'Magik' in het leven geroepen voor Tiësto?s favoriete eigen producties.

Door eindeloos te touren leert de rest van de wereld Tiësto kennen, maar het zal nog twee jaar duren voordat Nederland zijn DJ-kwaliteiten worden erkend. Zijn remix van 'Silence' van Delerium featuring Sarah McLachlan wordt een gigantische hit in de VS en Engeland en wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke progressive dance tracks ooit. Handelsmerk van Tiësto werd het koppelen van engelachtige vrouwelijke zangstemmen aan een trancebeat, zoals het geval is met remixen van Chicane, Kosheen, Leigh Nash van Sixpence Non The Richer (op Innocente van Delerium) en Faithless, plus eigen nummers met Nicola Hitchcock van Mandalay en Kirsty Hawkshaw.

Het heeft dan misschien eventjes geduurd, maar Tijs mag zich nu bij de groten der aarde rekenen. Hij stond al achter de draaitafels met grote namen als Carl Cox, David Morales en Paul Oakenfold en in 2002 stond hij voor de eerste keer nummer 1 in de DJ Magazine Top 100 ? de hoogste onderscheiding voor een DJ. Een jaar later stond Tiësto weer op de hoogste plek en nog nooit was dat een DJ gelukt. En in 2004 presteerde hij het gewoon opnieuw...

Als veelgevraagde DJ heeft Tiësto inmidels in alle uithoeken van de wereld op alle grote feesten, op unieke locaties en tijdens bijzondere evenementen zijn kunsten vertoond: van de Love Parade tot solo-concerten in het Gelredome en als voorlopig hoogtepunt een solo-DJ-set als opening van de Olympische Spelen in Athene in 2004. Tiësto bestormt intussen met grote regelmaat de Top 40 met zijn hitsingles 'Suburban Train', 'Flight 643', 'Lethal Industry', 'Traffic', 'Rain Down On Me' (Kane met Tiësto), 'Love Comes Again' en 'Just Be'.

 
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.