Dick de Witte

Dick de Witte is geboren in Kralingse-Veer, een klein dorp bij Rotterdam. Het artiestenbloed stroomde al op jeugdige leeftijd door zijn aderen. Reeds op 11 jarige leeftijd gaf hij poppenkastvoorstellingen voor de jeugd. Zowel zijn publiek als de plaatselijke pers waren enthousiast. In diezelfde periode zette hij zijn eerste muzikale stappen bij de dorpsharmonie.

Al snel werd hij veelgevraagd op feesten en partijen van familie, vrienden en regionale verenigingen om optredens te verzorgen. Zijn poppenkastvoorstellingen maakten plaats voor de magie. Op vijftienjarige leeftijd trad hij op als chinees goochelaar Diwi, later als Bianco. Dit was het begin van een prachtige artiestencarrière.

Het werd pas écht serieus toen hij zijn vrouw Janny leerde kennen. Samen met haar vormde hij het goochelduo John & Yvonne. In 1974 werden zij Nederlands kampioen. Direct daarop werden zij uitgenodigd voor optredens in Amerika , Engeland, Spanje, Duitsland, Hongarije, Frankrijk, Egypte, etc.

Tijdens de buitenlandse tournees ontdekte hij de comedy en ontwikkelde uiteindelijk een eigen komische act "The Great Mr. X". In deze act speelde Dick een verstrooide goochelaar waarbij alles op hilarische wijze mislukte.

Met deze goochelparodie ontdekte Dick zijn komische talenten. Daarnaast werkte hij hard aan zijn muzikaliteit. Zo ontstond uiteindelijk de muzikale komische act "Music & Comedy". Ca. 1985 kreeg deze act zijn vaste vorm. De show werd zo' n succes dat hij uiteindelijk de goochelstok aan de wilgen heeft gehangen.

In 1990 behaalde Dick tijdens het uiterst populaire TV programma Showmasters de eerste prijs. Vijf weken lang leidde hij het klassement en eindigde in de finale bij de beste drie.


Music & Comedy

Een doedelzakspeler maakt zijn entree en veroorzaakt veel hilariteit. Hij lijkt en klinkt zo echt. Maar toch…….Is het zijn tred, zijn spel, zijn blik? Twijfel verandert in gelach. De lach breekt het ijs. De toon is gezet. Met deze verrassende entree begint de kolderieke show "Music & Comedy".

In "Music & Comedy" neemt Dick de Witte op humoristische wijze een loopje met een veelzijdig en kleurrijk muziekrepertoire. Opera, house, latin, rock en swing worden met een uitgebreid arsenaal aan muziekinstrumenten schalks aan elkaar geregen.

Soms is het een grappige combinatie van een instrument met een daarvoor ongebruikelijke muziekstijl, dan weer de ludieke speelwijze of een belachelijk defect. Maar steeds gaat de muzikaliteit gepaard met komische situaties en meesterlijke karikaturen. Soms spetterend uitbundig, dan weer met een aandoenlijk spel vol subtiliteit. Maar altijd met grote intensiteit.

De kracht van MUSIC & COMEDY zit mede in de aanstekelijke, clowneske uitstraling, waarmee Dick de Witte zijn publiek bespeelt. Een spel, dat borg staat voor een rijkdom aan beelden, klanken en humor. De visuele kracht maakt gesproken tekst overbodig en de humor internationaal.

Jeugdshow
Naast zijn succesvolle muzikale comedy-act voor volwassenen heeft Dick de Witte een speciaal op maat gesneden show voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar.
De jeugdshow "Groot Feest".
Met de speelsheid van een clown bespeelt Dick in deze show het jeugdige publiek. Hij spreekt hun taal, waardoor het meteen "klikt" en reageert ad rem op hun reacties, wat een fascinerend samenspel met de kinderen oplevert. Op die manier worden de kinderen enorm bij de show betrokken en zullen -soms muisstil, soms met een oorverdovend enthousiasme- 90 minuten lang genieten.

GOOCHELEN
Dit lukt natuurlijk alleen maar met behulp van de kinderen, nadat dit -op komische wijze en tot algemeen genoegen- bij Dick mislukt is.

SNELTEKENEN
De Kinderen roepen cijfers. Dick schrijft die op en al schetsend tovert hij ze om tot leuke tekeningen van bekende en geliefde stripfiguren. Yvonne deelt deze felbegeerde prenten aan de kinderen uit.

MUZIKALE KOLDER
Elementen uit zijn muzikale show "Music & Comedy" zijn vertaald naar de belevingswereld van de kinderen en zorgen voor muzikale vrolijkheid met een komische noot. Deze muzikale uitsmijter, waarbij de kinderen uit volle borst meedoen, is een bruisende afsluiting van de show.

 
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.